POLITIETS BILER HAR FÅET VOKSEVÆRK

Nyheder - Biler

Der kommer snart en ny type patruljevogne på gader og stræder herhjemme, efter at ordensmagten har valgt at investere i Volkswagen Touran-modeller.

Engang var det især Volvo 244/ 245 og Opel Rekord, som politiet herhjemme foretrak som kørende arbejdsredskab. Siden har der blandt andet stået Ford Sierra, Peugeot 406 og Opel Vectra på bagsmækken af patruljevognene, indtil Volkswagen for en årrække siden for alvor fik sin store bid af kagen.
Således er en overvejende del af de almindelige politibiler i dag af mærket Volkswagen Passat – den model, som du kan se på billedet over artiklen.
Men politibilerne har fået vokseværk – og meget tyder på, at det danske politi er godt tilfreds med Volkswagen-modellerne. Ordensmagten nemlig bestilt en portion Touran-biler fra samme producent.

Brug for mere plads
Ifølge et Facebook-opslag fra politiet er det den specifikke udgave med en toliters TDImotor, som yder 190 hestekræfter, der er tale om.
– Vi har valgt at anskaffe nogle større politibiler, fordi vi i tillæg til de nuværende også har behov for en mere rummelig patruljevogn med bedre indstigningsforhold, skriver politiet på deres Facebook-side.
Gennem de senere år er der kommet langt mere udstyr med, når betjentene tager ud på patrulje, og derfor har man valgt at ” steppe op” i størrelse. Også det faktum, at betjentene ofte er iført skudsikker vest betyder, at pladsen i en Passat kan blive trang.
I første omgang er der bestilt 23 eksemplarer af Volkswagen Touran 2.0 TDI 190 HK i “politi-edition”.

Masser af udstyr
Den første politikreds, som får den nye køretøjstype, bliver Midt-og Vestjyllands Politi, og det er ikke klart, hvornår modellen bliver en del af styrken i de andre politikredse herhjemme.
Den eksakte version, som ordensmagten har bestilt, har en officiel pris på godt 465.000 kroner. Den har udstyrsniveauet Highline, der blandt andet inkluderer elektrisk betjent bagklap, adaptiv fartpilot og nøglefri betjening.
Modellen er i øvrigt også ekviperet med det kandte DSG-automatgear.
Se billede af den nye Touran herunder: