Forsvaret laver en kopi af ordensmagten

Nyheder - Bikes

Det bliver to Yamaha-modeller, der fremadrettet bliver en del af det danske militærs mobile udrustning. en større udbudsrunde er netop blevet afgjort.

Politiet herhjemme har gjort brug af modellerne gennem mange år, og nu har det danske forsvar også kastet sin kærlighed over Yamahas populære sportstouring-maskine med navnet FJR1300.

En stor udbudsrunde er blevet afgjort, og heraf fremgår det, at militæret fremadrettet skal køre på to Yamaha-modeller fremover.

Det bliver henholdsvis Yamaha FJR1300, når det handler om opgaver på asfalt og mere fremkommelige strækninger, samt Yamaha WR450F, når terrænnet bliver blødt, vådt og uforudsigeligt.

Totalleverandør af tohjulede

Ifølge motorcykelmagasinet Motorrad gik militæret efter en totalleverandør.

Fra begyndelsen stod det dog klart, at man skulle bruge to helt forskellige typer motorcykler – en touring-cykel og en hardcore enduro-maskine.

I flere af vore nabolande gøre Yamaha i forvejen militær tjeneste – blandt andet med disse modeller.

Politiets foretrukne model

Som sagt er FJR1300-maskinen en ganske gennemprøvet model, der i mange år har været ordensmagtens absolutte favorit. Se bare billedet over artiklen – hvor bare en enkelt BMW har sneget sig ind.

Det er stort set – pånær en halv snes BMW K1600-modeller – kun denne japanske motorcykel, som bruges i det danske politi, og det handler blandt andet om, at FJR1300 er yderst pålidelig og agil, til trods for størrelse.

Om det er disse kvaliteter, der har afgjort valget også hos militæret vides ikke, men faktum er, at den næsten 300.000 kroner dyre maskine kørte med sejren.

Baseret på kraftig motor

Også den noget mindre, men ikke så lidt interessante, enduro-maskine WR450F, skal lakeres i camouflage-kulør.

Motorcyklen er baseret på den kraftige YZ450F crossmaskine, men i enduro-udgaven altså udstyret med lygter og -i militær edition -med sort nummerplade. Det er ikke offentliggjort, hvor stort et antal motorcykler, der er tale om.

FJR1300-maskinen en ganske gennemprøvet model, der i mange år har været ordensmagtens absolutte favorit. Den ses herunder: