James Bond er tilsyneladende blevet træt af sin Aston Martin

Nyheder, Nyheder - Biler

Indrømmet: Vi ved reelt ikke, om skuespilleren ”inde i” James Bond ikke gider sin Vanquish mere – eller om det i stedet handler om at gøre en god gerning. Men sikkert er det, at du snart kan blive ejer af Daniel Craigs egen bil.

Skuespilleren Daniel Craig vil bortauktionere sin specialfremstillede Aston Martin Vanquish og give pengene til velgørenhed. Det skriver Ekstra Bladet.
Bilen forventes at indbringe mellem 3 og 5 millioner kroner
Siden den altid veloplagte og godtroende Q første gang præsenterede James Bond for en sølvfarvet Aston Martin DB5 i 1964, har det britiske sportsvognsmærke været et af de foretrukne indslag i arbejdsdagen for agent 007.

Model nummer 007 ud af 100
Og de mange ture i de lynhurtige Aston Martin-modeller har åbenbart smittet så meget af, at Daniel Craig også i privaten har kørt det legendariske bilmærke.
Mere præcist en dybblå Aston Martin Centenary Edition Vanquish fra 2014, der selvfølgelig er nummer 007 ud af de 100 eksemplarer, der er bygget.
Nu har manden ”inde i” James Bond valgt at bortauktionere sin private Bondbil med henblik på at skaffe en skærv til et godgørende formål.
Det sker fredag den 20. april på en auktion hos auktionshuset Christie’s i New York, USA.

Indtægterne går til velgørenhed
Her forventes køretøjet at kunne indbringe adskillige millioner til velgørenhedsorganisationen The Oppportunity Network – en organisation der arbejder for at få flere studerende til at færdiggøre en uddannelse og komme i job.
Bilen er i vanlig James Bond-stil blevet fremstillet specielt til Daniel Craig.
Hans firmabiler har tidligere fået tilføjet hjælpemidler såsom raketstyr, katapultsæde og diverse aggregater, der altid kom ”in handy” for James Bond. Også længe før, at det var Daniel Craig, der klarede ærterne.
Det skal man nok ikke forvente af denne bilmodel – altså at den er spækket med ekstraudstyr.

Masser af kræfter i maskinrummet
Mindre kan selvfølgelig også gøre det – og en Aston Martin Vanquish er i sig selv en fantastisk bil. Også uden maskingevær og nummerplade-skifter.
Den er udstyret med en seksliters V12-motor med automatgear, en aluminiumsramme, et kulfiberkarosseri samt et mørkeblåt og håndsyet læderinteriør.
Det er angiveligt inspireret af Daniel Craigs forkærlighed for denim.
Den heldige vinder af auktionen får foruden bilen også en sjælden mulighed for at besøge Aston Martins hovedkvarter i Warwickshire.