Aquaplan

Britisk bilmærke er tilbage på dansk asfalt efter adskillige års fravær

Nyheder, Nyheder - Biler

Det er ikke et bilmærke, som ligefrem har overrendt de danske gader og stræder i de seneste mange årtier – men de fleste bilkyndige med en dåbsattest fra før 1980 kan nok nikke genkendende til MG, der oprindeligt er fra Storbritannien.

Efter flere års pause er mærket tilbage i Danmark – denne gang som elektrisk bil produceret i Kina.
MG-bilmærket er tilbage i Danmark efter adskillige års fravær – men det er ikke MG, som vi kender det eksempelvis fra billedet herover.

For det noget nær legendariske britiske bilmærke, der så dagens lys tilbage i 1920’erne, er ikke længere britisk, men i stedet kinesisk.

Det er verdens i øjeblikket syvende største bilproducent, SAIC (Shanghai Automotive Industry Corporation), som står bag genoplivningen af MG, der historisk er en forkortelse af Morris Garages.

Har kun navnet til fælles med forgængerne
SAIC købte MG i 2007, som på det tidspunkt var ejet af MG Rover Group. Dermed har de nye biler ikke andet end navnet til fælles med det britiske bilmærke.

Den første model, som nu hentes til Danmark via KIA-importøren Nellemann, er en elektrisk SUV i Hyundai Kona-klassen. Den har modelnavnet MG ZS EV.

Nellemann-koncernen, der også står for import af Isuzu-mærket fra Japan og eksklusive Aston Martin, har faktisk repræsenteret mærket i en menneskealder, skriver Motor-Magasinet.

En relativt beskeden rækkevidde
Dengang skete det i regi af importselskabet Domi, der også havde adskillige andre britiske mærker i sin portefølje.

Den nye MG-model har en rækkevidde på relativt beskedne 263 kilometer (WLTP) på en fuld opladning af den 44,5 kWh store batteripakke. Priserne er endnu ikke offentliggjort, men ventes at blive på omkring 220.000 kroner.

Du kan finde mere information om den nye bilmodel her.