Årets Bil i Danmark 2018 hedder Arona

Nyheder, Nyheder - Biler ,

Torsdag den 30. november blev det afgjort, at det er en spansk bil, der det næste års tid bør tituleres som Årets Bil i Danmark 2018. Seat Arona løb med en ret klar sejr.

Seks biler var med i opløbet, da der torsdag aften blev afholdt Årets Bil i Danmark-finale. Og det blev en vinderbil med spansk temperament, der kørte med sejren.

Her deltog både biler i prisklassen under de 150.000 kroner – samt modeller, der med lethed prismæssigt render op i 600.000-700.000 kroner.

De seks modeller i finalefeltet var Ford Fiesta, Honda Civic, Opel Insignia, Seat Arona, Volkswagen Polo og Volvo XC60.

Arona fik otte ti-taller

Præcis 20 danske motorjournalister, der repræsenterer det meste af medie-Danmark, havde hver 25 stemmer, som skulle fordeles mellem de seks modeller efter helt sirlige regler.

Da samtlige 500 stemmer var talt op og fordelt, kunne Seat Arona køre hjem med statuetten som Årets Bil i Danmark 2018.

Otte af de 20 journalister, der alle er medlem af Motorjournalisternes Klub Danmark (MKD), valgte at give de maksimale 10 point til Seat’en, der er ganske ny på markedet.

Ford blev nummer to

I alt fik Arona 130 point, og dermed lagde den spanske vogn pæn afstand til Ford Fiesta, der på andenpladsen fik 99 point.

Volkswagen Polo, som der fra mange sider var store forventninger til, måtte med 85 point nøjes med en tredjeplads.

Rækkefølgen på de øvrige pladser blev Honda Civic, Volvo XC60 og Opel Insignia med henholdsvis 73, 59 og 54 point.

Vinder for tredje gang

Det kan de danske Seat-forhandlere altså prale med, at de nu har en Årets Bil i udstillingen. Arona tager over efter Peugeot 3008, som vandt kåringen for et år siden.

Det er tredje gang Seat vinder Årets Bil-kåringen. Det skete senest i 2013, da Seat Mii vandt i skøn forening med Skoda Citigo og Volkswagen Up!.

I 2006 var det Seat Leon, der trak det længste strå i kåringen. Man kan læse mere om vinderbilen her.